Selecteer een pagina

Ik begon als ondernemer met Muziek Praktijk Vathorst, muziektherapie voor kinderen met een beperking.

Mantelzorg veranderde alles.

Nanzz van Vliet, Coach

Op was ik!

Pleegmoeder, mantelzorger en AMV-medewerker (begeleiding van minderjarige statushouders).
Mijn ouders moesten ineens allebei naar het ziekenhuis.
Ik kon niet goed tegen nachtdiensten.
Ik was in de overgang …

Ik was doodmoe. En ik kreeg een kort lontje. Niet fijn!

Ik kreeg het te horen van mijn partner. Hij vond me veel te gespannen. Vriendinnen reageerden teleurgesteld: ‘Ga je weer niet mee?’ Ik bedacht me na een half jaar, dat ik mijn petekind bijna nooit meer zag.
Dus ik besloot, dat ik moest kiezen. Ik gaf mijn baan op. Ik mis het werken in een team en de creativiteit van de jongeren. Maar ik kon de nachtdiensten niet meer combineren met liefdevolle aandacht voor onze pleegzoon. Ik merkte dat ik me tekort voelde schieten naar mijn ouders.

Daar zat ik, thuis. De operatie van mijn vader was geslaagd, mijn ouders waren weer mobiel en ze hadden me niet echt nodig. Ik had nog de schrik in mijn hart, zo’n operatie gaat je niet in je kouwe kleren zitten. Ik keek terug op mijn beslissingen, die ik zo haastig had genomen en ik dacht: ‘Wat heb ik eigenlijk gedaan?’ Ik vroeg me af hoe andere mantelzorgers dat opgelost hadden en die ben ik gaan interviewen.
Er blijken allerlei soorten mantelzorgers te zijn. Toch zijn er relatief veel vrouwen, die een baan in de hulpverlening combineren met mantelzorg. En dat kan tot overbelasting leiden: doodmoe, stress, kort lontje, een beetje mijn verhaal. De meeste hadden dat beter opgelost dan ik.

Nu heb ik het druk met mijn bedrijf en ik heb een nieuw team om mij heen gebouwd van ondernemers, waarmee ik samen werk. Ik voel me gelukkig, ik ben me bewust van grenzen, helpers en hulpbronnen en ik trap niet meer in de valkuil van de energieslurpers. Soms natuurlijk toch nog, mantelzorg blijft werk in uitvoering.

Voor de trainingen kon ik mijn opleidingen goed gebruiken. Ik ben muziektherapeut (HU) en ik gebruik de coachingtechnieken uit deze opleiding. Ik heb de opleiding Ondernemen als Zorgprofessional (Create Academy) afgerond en gebruik de planningstechnieken uit deze opleiding. Uit de methodiek van The Artist Way en Luisteren naar je Pen heb ik creatieve schrijfoefeningen als inspiratie gebruikt. Kennis en kunde uit de opleidingen heb ik samen met mijn ervaring en de vele tips en verhalen uit de interviews met mantelzorgers verwerkt in de trainingen.

h

Vaktherapeut Muziek
Amersfoort

Inzetten van muziek en creativiteit in plaats van praten.

h

Ondernemen als Zorgprofessional
Amsterdam

Business model vanuit het hart, planning vanuit wens en intuïtie, ondernemen zoals dat bij mij past.

h

The Artist Way Coach

Amersfoort

Creativiteit ontwikkelen en je hart volgen.
Eerst heb ik het boek van Julia Cameron als zelfstudie doorgewerkt. Daarna in een groep gevolgd. Ik vond het zo leuk, dat ik het daarna meermalen als training heb gegeven.

Nanzz is in mijn ogen; authentiek, creatief, nuchter, warm, doortastend, speels, integer, gedreven, betrouwbaar, ondernemend en ruimdenkend.
Bij Nanzz heb ik The Artist’s Way, werkboek om creatieve blokkades te doorbreken, voor het eerst echt afgemaakt. Ze staat echt ergens voor, maakt het af en heeft me goed kunnen motiveren om alles te doen. Dank je Nanzz!
Ze heeft veel kennis in huis, veel creatieve manieren om jezelf beter te leren kennen en durft de diepte aan te raken. Heeft verassende oefeningen om te kijken naar je eigen proces. Als je je overgeeft aan haar coaching ontstaan er mooie processen die ze goed kan begeleiden.
Ze luistert goed en kan goed inspelen op de problemen die je aangeeft.
Ziet de kracht en waarde in ieder mens, dat waardeer ik erg in haar.

Elly Bevers

hulpverlener

Ik vind het bijzonder, hoe jij naar een verhaal luistert en de kern eruit pakt. Waar ik geen zinnen voor kon bedenken heb jij de metafoor gevonden. Je kunt een levensverhaal heel mooi samenvatten en omzetten in poëzie. Dat is een heel mooi cadeautje voor mijn vriend en mij.

Daniëlle Repko

Ondernemer

Mag ik je helpen met moeiteloos mantelzorgen of wil je meer weten?

Muziek Praktijk Vathorst

Muziek Praktijk Vathorst is gevestigd in Amersfoort. Ik werk op verschillende locaties in het midden van het land.

Contactgegevens

Praktijknaam: Muziek Praktijk Vathorst

Straat en huisnummer: Sparrenboomseberg 20
Postcode: 3825 GC
Plaats: Amersfoort

Telefoonnummer: 0640927392
Emailadres: muziekpraktijkvathorst@gmail.com

KvK-nummer: 57146551


BTW-nummer: 172329231B01

Muziek Praktijk Vathorst

Heb je vragen over moeiteloos mantelzorgen? Wil je mij spreken?

Vul het contactformulier in.

Pin It on Pinterest

Share This